2e Hands auto kopen

Tips voor het kopen van een gebruikte auto

June 29, 2020

 

Het kopen van een gebruikte auto kan een stressvol proces zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Volg onze onderstaande tips en leer hoe u een gebruikte auto koopt; we beloven dat je binnenkort over de snelweg naar je volgende avontuur zult zoomen!

1. 2e Hands auto kopen tips

Omdat het kopen van een voertuig een van de grootste aankopen in je leven is, is het bijna vanzelfsprekend dat je enig inzicht moet krijgen in het model en het merk van het voertuig dat je gaat kopen. Dit geldt vooral als u veel tijd in uw favoriete voertuig doorbrengt. Bekijk consumentenrapporten, online forums voor uw automodel, beoordelingssites, video’s, enz. Elk van deze bronnen kan u een idee geven van de voor- en nadelen van de auto die u wilt kopen.

Zorg er ook voor dat u kijkt of uw specifieke model uitstekende terugroepacties heeft. Zo ja, vraag dan of het probleem is verholpen. U wilt uzelf niet in gevaar brengen door een onveilig voertuig te kopen. Via de meldcode van de auto is er veel te achterhalen. Je kunt een eigenarenhistorie opvragen wat ook heel belangrijk is.

Vraag bovendien een verzekeringsofferte aan voor de auto die u hebt bekeken. Het is misschien niet de moeite waard als u elke maand via het dak gaat betalen voor een verzekering. Belangrijk om op te merken dat u het serienummer van het gebruikte voertuig nodig heeft om een offerte te krijgen. Hoewel sommige dealers / verkopers aarzelen om die informatie te verstrekken, zijn ze wettelijk verplicht om dit te doen als u erom vraagt.

 

2. Welke gebruikte auto kopen?

Misschien kijk je naar enkele van de meest populaire merken zoals Ford of Honda, maar weet dat die merken misschien wel de duurste zijn. Overweeg merken als Kia of Suzuki die ook geweldige voertuigen hebben en mogelijk goedkoper zijn met betere functies voor uw prijsklasse. Het is goed om vertrouwd te raken met alle merken en een idee te krijgen van hun sterke en zwakke punten.

 

3. Maak een proefrit

Er is geen betere manier om te weten of de auto die u zoekt echt is wat u wilt zonder ermee te rijden. Maar hoe krijg je daarvoor toegang? Ga naar een dealer, vraag om het model / de modellen waarin u geïnteresseerd bent uit te proberen en laat de auto een rondje rijden. U zult niet alleen heel snel ontdekken of de auto comfortabel en groot genoeg is voor uw behoeften, u kunt alle functies die bij de auto horen uitproberen om te zien wat u wilt en wat u niet nodig hebt of wilt.

Vraag om ongeveer een half uur uit te gaan om kuilen (structurele integriteit) snelwegsnelheden te testen, hoe de transmissie verschuift (of als de koppeling niet lijkt te haken), alle autosystemen zoals airconditioning en verwarming, en om zorg ervoor dat er geen geluiden zijn die in de auto verkeerd lijken.

Houd er rekening mee dat de dealers over het algemeen het nieuwste model van de auto’s hebben, dus als u expliciet op zoek bent naar een ouder model, moet u kijken naar wat u mogelijk opgeeft.